Tips voor het beheer van beroepsaansprakelijkheidsrisico

Sharing is caring!

Malpractice-claims komen vaker voor dan ooit … en zijn van invloed op meer soorten bedrijven dan u zou denken. Hier zijn enkele tips om uw risico’s op dit gebied te minimaliseren.

1 Blijf binnen uw expertisegebied.

Een van de beste manieren om uw beroepsaansprakelijkheidsrisico te beperken, is door uw diensten te beperken tot die waarvoor u uitzonderlijk goed gekwalificeerd bent. Laat u niet verleiden om opdrachten of projecten aan te nemen die “buiten uw klasse zijn”, zelfs als gunst voor een vriend of om een ​​klant tevreden te stellen voor wie u andere diensten verleent.

Werkzaamheden Stap: Maak een lijst van de soorten diensten die volgens u uw specialiteit zijn. Zorg ervoor dat uw personeel duidelijk is over wat voor uw bedrijf acceptabel is. En zorg ervoor dat dit de enige services zijn die worden beschreven in promotiemateriaal over uw bedrijf.

2 Schets duidelijk de verwachtingen voordat het werk begint.

Overweeg om uw klanten een schriftelijke ‘letter of engagement’ te geven of een ander formeel middel om te omschrijven welke diensten u wel en niet zult verlenen. Bekijk en onderteken dit document met uw klant om ervoor te zorgen dat u hetzelfde begrip deelt van het uit te voeren werk.

Werkzaamheden Stap: Overweeg welke vorm van “verwachtingenbeheer” -document geschikt is voor uw branche. Betrek een advocaat die bekend is met en ervaring heeft met het afhandelen van juridisch werk in uw branche, en overweeg of disclaimers, beperkingen van schade en andere voorwaarden passend zijn. Integreer deze documentatiestap in uw werkproces.

3 Bewaar gedetailleerde project- en klantbestanden.

Zorg ervoor dat iedereen in uw personeel elke stap in het proces documenteert voor een bepaalde dienst of project. Moedig iedereen die betrokken is aan om documentatie over eerdere acties te bekijken voordat ze nieuwe acties ondernemen.

Werkzaamheden Stap: Bekijk uw documentatieprocedures. Kijk of er gaten in uw proces zijn en onderneem stappen om ze aan te pakken. Onderzoek of staats- of federale wetten vereisen dat documenten voor uw type bedrijf gedurende een bepaalde periode worden bewaard.

4 Bekijk hoe u een claim moet melden … voordat u dat moet doen.

Voordat u het ooit moet weten, wilt u weten hoe u een professionele aansprakelijkheidsverzekering moet afhandelen. U moet bijvoorbeeld weten of uw verzekering vereist dat u een bepaalde advocaat gebruikt of dat u vrij bent om uw eigen advocaat te kiezen.

Werkzaamheden Stap: Bekijk samen met uw agent de procedures voor het indienen van een beroepsaansprakelijkheidsclaim. U wilt ook weten wanneer uw polis vereist dat u een claim meldt of omstandigheden die tot een claim kunnen leiden. Documenteer deze procedures en bewaar ze waar u ze gemakkelijk kunt vinden.

Bezoek Centraal Beheer verzekering om de juiste verzekering voor uw bedrijf te vinden. De verzekering van Univé is natuurlijk ook heel goed.

shares